Naprapati Göteborg

Naprapati GöteborgNaprapat GöteborgNaprapaterNaprapat i Göteborg men inte hos Kiropraktik Göteborg

Naprapati

Naprapati Historia

Naprapat Filosofi

Vilka besvär kan en Naprapat behandla?

Naprapatbehandling

Olika tekniker en naprapat använder

Utbildning till naprapat

Naprapati forskning

Frågor & Svar - Vad är skillnad mellan en Naprapat och en kiropraktor?

Till: Kiropraktik Göteborg

 

Frågor och svar om Naprapati

Vad är skillnaden mellan en Kiropraktor, Naprapat och Osteopat?

Skillnaden mellan Kiropraktik och Naprapati är inte så stor utan likheterna mycket större än skillnaderna. Däremot kan de individuella skillnaderna mellan olika terapeuter variera väldigt mycket. En naprapat kan jobba mycket likt en kiropraktor och en kiropraktor kan arbeta mycket likt en naprapat.

Vad är osteopati då? Osteopati skiljer sig lite mer från de andra två terapierna, men det finns även osteopater som arbetar väldigt likt kiropraktorer och naprapater. Generellt arbetar osteopater med lite mjukare tekniker.

Idag kan man läsa till Osteopat i Göteborg och sedan den 12 juni 2007 blev skolan validerad av University of Wales. Det innebär att Skandinaviska Osteopatskolans studenter framöver kan glädja sig åt en universitetsexamen.

Man kan idag dock inte bli legitimerad som osteopat i Sverige, men i bl.a. USA och Storbritannien kan man få motsvarande vår legitimation. Tyvärr ligger vi lite efter här i Sverige…

Vem ska jag gå till, Kiropraktor, Naprapat eller Osteopat?

Prova själv och känner du dig inte nöjd byt till en annan. Jag brukar råda folk att fråga hur lång tid behandlingen tar. Priset skiljer kanske inte så mycket men tiden terapeuten lägger ner på dig kan variera allt ifrån från tio minuter till en timma.

När ska jag gå till en massör?

Om du vill ha avslappning, gå till en massör och få avslappnande massage. Om du har något problem (smärta, stelhet, spända muskler etc), gå till en kiropraktor, naprapat eller osteopat..
Alla Naprapater är även utbildade massörer. En Naprapat läser idag läser en 4 år lång utbildning. Behövs massagen kan Naprapaten detta.

Hur många behandlingar måste jag ta?

Väldigt individuellt, men 1-4 är vanligast för ”relativt akuta problem”. Ibland finns det behov av fler behandlingar.

Kan man gå till en Naprapat även då man inte har ont?

Det är mycket bra om du kan det. Precis som hos tandläkaren är det bättre att gå innan man får ont. Ett råd är att besöka en kiropraktor minst en gång per år. Själv går jag ungefär fem gånger per år.

Är Naprapati farligt?

Det finns risker med allt, men dessa risker är mycket små om man går till en Osteopat. En Naprapat genomgår idag en utbildning på 4 år (+1år) och är utbildad för att göra olika tester och bedömningar för att veta när han INTE ska behandla en patient.

Kan en Naprapat behandla ischias?

Ja i många fall ka en naprapat behandla ischias.

Är jag som patient försäkrad?

Ja, det är du men, fråga din Naprapat och om denne inte är det så kräv det eller gå till någon annan!

Hur blir man Naprapat?

Det finns bla en utbildning i Stockholm. Läs mer under utbildning.

Kan jag gå till en Naprapat om jag är gravid?

Ja det kan du, men behandlingen ser ofta lite annorlunda ut beroende på vilken vecka du befinner dig. Maila eller ring gärna, för det är inte alltid en Naprapat du ska besöka när du har besvär under en graviditet. Sent i graviditeten kan exempelvis en sjukgymnast hjälpa dig att prova ut ett stabiliserande bälte för bäckenet.

Kan en Naprapat behandla migrän?

Nja. Inte migrän direkt, men då det finns spända muskler eller om migrän utlöses av något i rörelseapparaten så kan en Naprapat behandla det.

 

Förstasidan

Kristofer Eklund
Leg.Kiropraktor
Leg.Sjukgymnast

 
Här kan du läsa om Naprapati. Här kan du läsa om Läs om andra former av behandlingar än Naprapati och hur naprapaten arbetar.

Kiropraktor Göteborg